Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria? Ontdek de reistijd en tips voor een vlotte vlucht

Gepubliceerd op: 9 mei 2023

Als je plannen hebt om naar Gran Canaria te vliegen, wil je natuurlijk weten hoe lang de reistijd is. In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria? Evenals enkele tips om je vlucht zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Gemiddelde vliegtijd naar Gran Canaria

De vliegtijd naar Gran Canaria varieert afhankelijk van je vertreklocatie en eventuele tussenstops. Hier zijn enkele veelvoorkomende vertrekpunten en de bijbehorende geschatte vliegtijden:

  • Vanuit Amsterdam

Als je vanuit Amsterdam vliegt, kun je rekenen op een rechtstreekse vlucht van ongeveer 4 uur en 30 minuten naar Gran Canaria.

  • Vanuit Brussel

Wanneer je vanuit Brussel vertrekt, duurt een directe vlucht naar Gran Canaria gemiddeld 4 uur en 45 minuten.

  • Vanuit andere Europese steden

De vliegtijd vanuit andere Europese steden kan variëren. Doorgaans duren directe vluchten vanuit Zuid-Europese steden tussen de 3 en 4 uur, terwijl vluchten vanuit Noord-Europese steden tussen de 4 en 5 uur in beslag nemen.

Houd er rekening mee dat vliegtijden kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals weersomstandigheden en luchtverkeer. Bovendien kunnen vluchten met tussenstops langer duren dan directe vluchten. Het is daarom aan te raden om altijd de vliegtijd te controleren bij het boeken van je ticket.

 

Tips voor een comfortabele vlucht naar Gran Canaria

Een lange vliegreis kan vermoeiend zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je jouw vlucht zo aangenaam mogelijk maken. Hier zijn enkele tips om je vliegervaring naar Gran Canaria te optimaliseren:

1. Kies een comfortabele stoel

Als je de mogelijkheid hebt, kies dan een stoel met extra beenruimte of bij het raam voor meer comfort tijdens je vlucht.

2. Blijf gehydrateerd

Vergeet niet om voldoende water te drinken voor en tijdens je vlucht. De lucht in vliegtuigen kan droog zijn, wat kan leiden tot uitdroging.

3. Neem ontspannende items mee

Zorg ervoor dat je items bij je hebt die je helpen ontspannen, zoals een nekkussen, oordopjes, een slaapmasker of een goed boek.

4. Beweeg regelmatig

Probeer elk uur even op te staan en een stukje te lopen om je bloedcirculatie op gang te houden.

 

Zo lang duurt het om naar Gran Canaria te vliegen

Nu je weet wat het antwoord is op de vraag: hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria?  Ben je beter voorbereid op je reis. Vergeet niet om de bovenstaande tips te volgen voor een comfortabele en aangename vliegervaring. Gran Canaria wacht op je met zijn prachtige stranden, heerlijk klimaat en een breed scala aan activiteiten. Geniet van je vlucht en een fantastische vakantie op dit betoverende eiland!

Meer lezen?